Αλλαγές κανονισμών λόγω του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Έναρξη εγγραφών 15 Ιουνίου 2020, 18:00.
100 διαθέσιμες θέσεις ανά αγώνα.
Η διοργάνωση του HardSun Trail, βασιζόμενη στην θετική εξέλιξη της κρίσης και στην επανέναρξη της αγοράς και τουριστικής περιόδου ανακοινώνει της αλλαγές και τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην φετινή, 1η διεξαγωγή των αγώνων, λόγω της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του COVID-19. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν και έχουν αρχικό στόχο την αποφυγή συνωστισμού αθλητών και προσωπικού που εργάζεται για τους αγώνες αλλά και η επαφή των αθλητών και προσωπικού με αντικείμενα. Οι αλλαγές αυτές θα βρίσκονται σε ισχύ καθ’όλη την διάρκεια της διοργάνωσης όπως στην γραμματεία του αγώνα, εκκίνηση και τερματισμού του κάθε αγώνα, τεχνική ενημέρωση του αγώνα και τέλος στις απονομές.
Ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων αθλητών ο οποίος μειώθηκε κατά 60%, δηλαδή από 500 αθλητές στους 200 (100 σε κάθε διαδρομή), η μικρή διάρκεια του γεγονότος που από διήμερο μειώθηκε στις 12 ώρες, η  εμπειρία και εξυκοίωση που έχουν αποκτήσει πλέον οι αθλητές και τέλος τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η διοργάνωση (πάντα υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και υγειονομικών αρχών) είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το γεγονός την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.
Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί η συνεργασία μας με την εταιρία χρονομέτρησης Chronolog η οποία παρέχει υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης του ιού (Contact Tracing) και να βοηθήσει τον ΕΟΔΥ στις υπηρεσίες του μετά από εκπαίδευση από το John Hopkins University που είναι και επίσημος συνεργάτης/σύμβουλος της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Η.Π.Α. για την παρακολούθηση του ιού.
http://www.chronolog.gr/shownews.aspx?id=10762&parent=10759&pageid=97534&root=10759
Σε περίπτωση δραματικής επιδείνωσης του ιού στην χώρα μας και ως εκ τούτου επιβολής εκ νέου αυστηρών περιοριστικών μέτρων (και μόνο σε αυτήν την περίπτωση)  η διοργάνωση θα ακυρωθεί οριστικά για το 2020 και θα επανέλθει στην αρχική ημερομηνία το 2021. Επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους δρομείς σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα. Επίσης θα υπάρχει και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής.  Η μόνη παρακράτηση θα είναι 1,6€ για τα έξοδα των τραπεζικών πράξεων.
Θα ακολουθήσει νέο Δελτίο τύπου για οδηγίες μεταφοράς και διαμονής πολύ σύντομα.
Εκκίνηση
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ – Το σύστημα χρονομέτρησης που υποστηρίζει την διοργάνωση του HardSun Trail επιτρέπει την καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών με την μορφή του καθαρού χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα ξεκινούν κατά κύματα ή ατομικά την προσπάθειά τους. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το σύστημά επιτρέπει να ξεκινάνε οι αθλητές με όποια σειρά και σε όποιο χρόνο το επιθυμούν – Εκτός από τους αθλητές οι οποίοι έρχονται για διάκριση όπου θα ξεκινήσουν όλοι τελευταίοι σε ένα γκρούπ που δεν θα ξεπερνά τους 10 δρομείς. Έτσι ο κάθε αγώνας της διοργάνωσης μπορεί να δώσει εκκινήσεις σε ομάδες των 10 δρομέων ανά 30 δευτερόλεπτα (δηλαδή οι δύο “δεκάδες” θα έχουν απόσταση μεταξύ τους άνω των 80 μέτρων) και να ολοκληρώσει την διαδικασία εντός 5 λεπτών χωρίς συνωστισμό. Με τις ατομικές εκκινήσεις αποφεύγεται ο συνωστισμός σε σταθμούς υποστήριξης των αθλητών ή σε σημεία με πολλαπλές “προσπεράσεις”. Οι προσπεράσεις καταγράφονται στο σύστημα έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρχει ενημέρωση των “επαφών” μέσα στην διάρκεια του αγώνα.
 • Εκκίνηση αγώνα HardSun Trail à 8:00πμ
 • Εκκίνηση αγώνα Αγκιστράκι Trail à08:30πμ
 • Εκκίνηση Kids Fun Race à09:00πμ
Τερματισμός
Ο χώρος του τερματισμού είναι ο ίδιος με τον χώρο της εκκίνησης, μπροστά απο το Copa Cabana Cafe. Καθώς το χρονικό εύρος μεταξύ των τερματισμών των αθλητών θα είναι μεγάλο, δεν τίθεται ζήτημα ειδικών μέτρων, πέρα από την απαγόρευση εισόδου θεατών στο χώρο του τερματισμού. Δικαίωμα παρουσίας, θα έχουν μόνο οικεία πρόσωπα του κάθε αθλητή, δύο κατ’ ανώτατο και μόνο την ώρα του τερματισμού του, για αποφυγή συνωστισμού! Ο κάθε αθλητής, τερματίζοντας θα παραλαμβάνει με ασφαλή τρόπο το μετάλλιό του και θα πρέπει να αποχωρήσει σε εύλογο χρόνο, εφόσον προκύπτει ζήτημα συνωστισμού, με περισσότερους από πέντε συναθλητές που έχουν επίσης τερματίσει και δεν αποχώρησαν ακόμα.
Γραμματεία και Παραλαβή Αριθμών
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει εκτάκτως σε εξωτερικό χώρο δίπλα από το Copa Cabana Cafe, για να αποφευχθεί η αυξημένη παρουσία ανθρώπων σε κλειστό χώρο. Κατά την παραλαβή των αριθμών και των αναμνηστικών δώρων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατά τα μέτρα που ισχύουν σε τράπεζες και άλλους παρόμοιους χώρους εξυπηρέτησης. Το ωράριο λειτουργίας της γραμματείας θα είναι διευρυμένο, προκειμένου να αποφευχθεί ο όποιος συνωστισμός. Η επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης (διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα) είναι απαραίτητη για την παραλαβή του αριθμού και της τσάντας αθλητή.
Τεχνική Ενημέρωση
ο διοργανωτής του αγώνα θα βρίσκεται στο χώρο της γραμματείας το Σάββατο το απόγευμα (7-11μμ) και την Κυριακή το πρωί (6-7:30πμ) για να απαντά κατ’ ιδίαν σε απορίες των αθλητών. Παράλληλα, η διοργάνωση θα απαντά και διαδικτυακά σε ερωτήσεις, είτε μέσω email είτε μέσα από τη Σελίδα της στο Facebook.
Ασφάλεια – Πρώτες βοήθειες
Εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού θα υποστηρίξουν το γεγονός, προσφέροντας με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους και κάτω από τις ιδιαιτερότητες που δημιουργούν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Ως άτομα με ειδική εκπαίδευση, γνωρίζουν οι ίδιοι πώς θα διαχειριστούν την περίσταση, καλύτερα από την διοργάνωση του αγώνα.
Σταθμοί Τροφοδοσίας
Χάρη στις ατομικές εκκινήσεις του αγώνα δεν αναμένεται συνωστισμός σε κανένα σταθμό του αγώνα. Καθώς ο αγώνας θα εξελίσσεται, οι χρονικές αποστάσεις μεταξύ των αθλητών θα μεγαλώνουν, βοηθώντας στην αποφυγή συνωστισμού στους σταθμούς και στην καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή τους από τους εθελοντές.
Στους σταθμούς τροφοδοσίας-υποστήριξης θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, να ελαχιστοποιηθεί η επαφή αθλητών με τους πάγκους και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία και υδροδοσία τους. Έτσι, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει το δικό του κύπελο πολλαπλών χρήσεων, που συνίσταται να είναι σκληρού τύπου για πρακτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέπεται στους αθλητές να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων τους χώρους (πάγκοι, τραπέζια) όπου θα βρίσκονται τρόφιμα.
Εγκαταλείψεις – Διακομιδή
Η διοργάνωση δεν ευθύνεται πλέον για την μεταφορά αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα, παρά μόνο εφόσον γνωματεύσουν οι ιατρικοί υπεύθυνοι ότι υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας και ο αθλητής είναι ανίκανος να μετακινηθεί με τις δικές του δυνάμεις (παθολογικά αίτια, τραυματισμός). Συνεπώς, ο κάθε αθλητής που εγκαταλείπει την αγωνιστική προσπάθεια, οφείλει να βρει τον τρόπο επιστροφής στο χώρο της εκδήλωσης ή γενικότερα στον προορισμό του.
Απονομές
Η τελετή απονομών θα γίνει σπαστά, συνοπτικά και σε δύο φάσεις (άνδρες-γυναίκες) για την αποφυγή συνωστισμού. Η τελετή θα γίνει στις 14:00 – 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Θεατές – Συνοδοί
Συνιστάται η αποφυγή συνάθροισης θεατών την ώρα της εκκίνησης των αθλητών! Η διοργάνωση θα περιφράξει το χώρο της εκκίνησης και δεν θα επιτρέψει την παρουσία κανενός προσώπου που δεν σχετίζεται άμεσα με τον αγώνα (αγωνιζόμενοι, εθελοντές διοργάνωσης). Οι συνοδοί των αθλητών, μπορούν να τους συνοδεύσουν μέχρι τον ευρύτερο χώρο της εκκίνησης στο Copa Cabana Cafe. Επίσης, μπορούν να σταθούν κατά μόνας σε διάφορα σημεία της διαδρομής, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα. Μέρη που προτείνονται γι αυτό το λόγο είναι τα εξής : Χαλικιάδα, Αγία Βαρβάρα, Δραγωνέρα.
Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητή
Ο κάθε αθλητής θα έχει το δικαίωμα να πάρει εκκίνηση στον αγώνα, μόνο εφόσον έχει αποδεχτεί τους ειδικούς όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του φετινού αγώνα, που συνδέονται με την υγειονομική κρίση (αποδοχή αστικής ευθύνης σε περίπτωση που είναι φορέας του κορωνοϊού συμπτωματικός ή μη, αποδοχή αποποίησης ευθύνης των διοργανωτών για πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού
Ερωτηματολόγια
Η Chronolog μέσα από το σύστημα διαχείρισης των εγγραφών που λειτουργεί με επιτυχία επί μία δεκαετία και με περισσότερες από 110.000 εγγραφές ανά έτος, έχει δημιουργήσει την διαδικασία που εξασφαλίζει την συλλογή στοιχείων από τους συμμετέχοντες στους αγώνες για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση πιθανών κρουσμάτων.
Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο ερωτηματολόγια, ένα προαγωνιστικό και ένα – το πιο σημαντικό – μεταγωνιστικό.
Διαβάστε παρακάτω τους αρχικούς κανονισμούς του αγώνα, οι οποίοι τροποποιήθηκαν με τους παραπάνω όπου ήταν αναγκαίο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Γενικά:  Οι παρακάτω κανονισμοί πρέπει να τηρηθούν από όλους τους αθλητές στο ακέραιο γι αυτό θα σας παρακαλούσα να δώσετε μεγάλη βάση στην περιγραφή τους. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σημαίνει και αποκλεισμός του αθλητή από τον αγώνα που συμμετέχει.

 • Ο αγώνας «HardSun Trail» έχει απόσταση 27 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 974 μέτρα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Copa Cabana Cafe Bar που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα. Η διαδρομή του «HardSun Trail» καλύπτει σχεδόν όλο το πευκοδάσος του νησιού σχηματίζοντας τρείς κύκλους. Ο αγώνας περνάει απο μικρά παραδοσιακά ξωκλήσια, παραλίες γεμάτες απο χοντρό βότσαλο και τέλος, απο το υψηλότερο σημείο του νησιού στην περιοχή «ΚΟΝΤΑΡΙ», οπου βρίσκεται στα 294 μέτρα υψόμετρο, με θέα όλο τον Αργοσαρωνικό. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως απο δασικούς δρόμους και μονοπάτια με ελάχιστο ποσοστό απο ασφάλτινους δρόμους και πλακόστρωτο πεζόδρομο. Το χρονικό όριο του αγώνα ειναι έξι ώρες (6) και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού.
 • Ο αγώνας «Αγκιστράκι Trail» έχει απόσταση 10 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 357 μέτρα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Copa Cabana Cafe Bar που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα. Ο αγώνας «Αγκιστράκι Trail» χαρακτηρίζεται ως κυκλική διαδρομή. Το «Αγκιστράκι Trail» περνάει απο το παλαιότερο οικισμό του νησιού με ονομασία «ΚΑΤΟΥΝΤΙ» όπου έβρισκαν καταφύγιο οι Αγκιστριώτες απο την απειλή των Γερμανών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως απο δασικούς δρόμους και μονοπάτια με ελάχιστο ποσοστό απο ασφάλτινους δρόμους και πλακόστρωτο πεζόδρομο. Το χρονικό όριο του αγώνα ειναι τέσσερις ώρες (4) και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού.
 • Στους δύο αγώνες ο αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 100 αθλητές. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου εκτός από φέτος που μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβρη λόγο κορονοιού. Για την συμμετοχή στους αγώνες μεταβείτε στην παράγραφο “Κριτήρια Συμμετοχής”.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άντρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Μαθητές του Λυκείου μπορούν να λάβουν μέρος και στους δύο αγώνες εφόσον εχει δωθεί στην διοργάνωση σχετική υπεύθυνη δήλωση απο τους κηδεμώνες τους, ενώ παιδιά του Γυμνασίου εφόσον έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον μικρό αγώνα οπου και πάλι θα πρέπει να παρέχουν στην διοργάνωση την σχετική υπεύθυνη δήλωση απο τους κηδεμόνες τους. Το όριο συμμετοχών ορίζεται στους 100 αθλητές ανά αγώνα και η δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Εφόσον οι αθλητές πληρούν όλα τα κριτήρια συμμετοχής και έχουν προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώση το 18ο ηλικιακό έτος το αίτημα τους θα γίνεται δεκτό.

Κριτήρια Συμμετοχής: Στους δύο αγώνες δεν υπάρχουν κριτήρια συμμετοχής, παρόλο αυτά οι διαδρομές απευθύνονται σε έμπειρους αθλητές βουνού.

Πλήθος Συμμετοχών: Και στους δύο αγώνες ο αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 100 αθλητές και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερέβη το όριο αυτό.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα «HardSun Trail» είναι 35€ και για τον αγώνα «Αγκιστράκι Trail» 25€. Τα ποσά είναι πληρωτέα μόνο μέσω χρεωστικής η πιστωτικής κάρτας. Για να θεωρηθεί μια εγγραφή έγκυρη θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό εγγραφής εντός 5 εργάσιμων ημερών. Μετά την λήξη περιόδου εγγραφών δεν θα γίνει δεκτή καμία νέα εγγραφή. Τα κόστη και στους δύο αγώνες περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%. Η πληρωμή με χρεωστική η πιστωτική κάρτα αποτελεί παραστατικό για τον αθλητή για φορολογική εγκυρότητα.

Κόστος Ομαδικής Συμμετοχής: Αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι δρομέων, γυμναστήρια κάθε τύπου, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες θα έχουν έκπτωση 10%. Επίσης, στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να υπάρχει ένας αρχηγός ο οποίος θα εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών (*Ισχύει για γκρούπ άνω των 10 ατόμων).

Κόστος Φοιτητικό/ Στρατιωτικό κ.α.: Άνεργοι, φοιτητές, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν έκπτωση 20% από την αρχική τιμή των αγώνων. Για να θεωρηθεί έγκυρη η έκπτωση θα πρέπει μαζί με την εγγραφή τους να αποστείλουν αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητας τους με email.

Επιστροφή χρημάτων θα γίνεται μέχρι μία εβδομάδα πρίν την λήξη των εγγραφών με επιβάρυνση 7.5 ευρώ.

Πακέτα Συμμετοχής – Παροχές: Ο αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα έχει τα εξής:

 • Αριθμός αθλητή (bib).
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
 • Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα.
 • Χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο.
 • Αναμνηστικό δώρο.
 • Παραδοσιακά δώρα από το Αγκίστρι.
 • Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κατα την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό.
 • Καφέ και σνάκς την ημέρα του αγώνα.

Κατηγορίες: Η ύπαρξη πολλών κατηγοριών δεν σημαίνει ότι οι αθλητές θα έχουν και την ανάλογη βράβευση. Για να θεωρηθεί μια κατηγορία έγκυρη θα πρέπει να αποτελείτε απο 6 άτομα και άνω.

 • Ανδρών (Μ1 18-39), (Μ2 40-49), (Μ3 50-59), (Μ4 60+)
 • Γυναικών (W1 18-39), (W2 40-49), (W3 50-59), (W4 60+)

Έπαθλα: Όλοι οι τερματίσαντες αθλητές θα λάβουν χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, και στους δύο αγώνες θα δωθούν στους τρείς πρώτους και στις τρείς πρώτες της γενικής κατάταξης έπαθλα. Τέλος, τα έπαθλα των πρώτων είναι φτιαγμένα με κομμάτια από πραγματικό χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων.

Για την παραλαβή του επάθλου απαιτείται η φυσική παρουσία του τιμώμενου αθλητή.

Χρονικά Όρια Αποκλεισμού: Οι αγώνες δεν έχουν ενδιάμεσα σημεία-όρια αποκλεισμού, αλλα θα έχουν συγκεκριμένα όρια τερματισμού. Αυτά είναι:

 • 6 ώρες για τον μεγάλο αγώνα «HardSun Trail»
 • 4 ώρες για τον μικρό αγώνα «Αγκιστράκι Trail»

Αριθμός Αθλητή (bib): Κάθε αθλητής οφείλει να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του τουλάχιστον μία ώρα πρίν απο την εκκίνηση του κάθε αγώνα. Επίσης, ο αθλητής οφείλει να έχει τον αριθμό σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη του ρουχισμού του καθόλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω.  Καθώς ο αριθμός ειναι ενα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο συμμετοχής κάθε αθλητή στον αγώνα η αλλοίωση του τιμωρείτε με αποκλεισμό..

Εξοπλισμός: Συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν προβλέπετε για τους αθλητές. Για να καλύψουν τις ανάγκες τους ομως η διοργάνωση προτείνει σακίδιο πλάτης η ζώνη μέσης που να έχουν μέσα βασικά εφόδια οπως ασκό η παγούρι με νερό, γυαλιά, καπέλο, στερεά τροφή, αντιανεμικό, φακό κεφαλής και μικρό φαρμακείο. Για οικολογικούς λόγους η διοργάνωση δεν παρέχει πλαστικά ποτήρια στους σταθμούς, γι αυτο και ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φροντίσει να εχει το δικό του παγούρι/κύπελλο/δοχείο. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού σε σημεία της διαδρομής η σε σταθμούς γίνεται με προσωπική ευθύνη του αθλητή.

Βοηθητικά Μέσα: Στους αθλητές επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

Σηματοδότηση Διαδρομής: Η σηματοδότηση των αγώνων θα ειναι πυκνή και θα γίνει με χρήση χάρτινων υλικών τα οποία θα φέρουν πάνω ειδικό σήμα του αγώνα για να είναι αναγνωρίσιμες. Επίσης, πρόσκαιρη σηματοδότηση θα τοποθετηθεί τις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη.

Τροφοδοσία: Οι σταθμοί τροφοδοσίας που εχει θέσει η διοργάνωση θα έχουν τα απαραίτητα για την τροφοδοσία των αθλητών κατα την διάρκεια και των δύο αγώνων.

Σταθμοί Τροφοδοσίας και σημεία ελέγχου: Στα σημεία ελέγχου τα οποία ταυτίζονται και με τους σταθμούς τροφοδοσίας ειναι:

 • Τρία για των αγώνα «HardSun Trail» (CP1, CP2, CP3)
 • Ένα να για των αγώνα «Αγκιστράκι Trail» (CP1)

Οι αθλητές εκτός απο υπηρεσίες τροφοδοσίας θα έχουν και ιατρικές υπηρεσίες εφόσον τις χρειαστούν οπως και εξωτερική βοήθεια απο δικούς τους ανθρώπους.

Πνευματικά Δικαιώματα: Η διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης της όλης διοργάνωσης η οποία και θα πραγματοποιείται απο εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Με την αίτηση συμμετοχής του ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί σε φωτογραφίες ή σε βίντεο της διοργάνωσης χωρίς να του ζητηθεί η έγκρισει/άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν υλικού του αγώνα.

Ιατρικός Έλεγχος: Για την συμμετοχή στους αγώνες δεν χρειάζεται ιατρική βεβαίωση απο τους αθλητές προς την διοργάνωση. Ο κάθε αθλητής ειναι υπεύθυνος να προβεί μόνος του για τον τακτικό έλεγχο της υγείας του.

Αποποίηση Ευθύνης: Σε περίπτωση σωματικής βλάβης, προβλημάτων υγείας, η ακόμα και θανάτου η διοργάνωση δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Ο αθλητής οφείλει να εχει πλήρη επίγνωση και να γνωρίζει όλους τους κινδύνους που επιφυλάσσει το ορεινό τρέξιμο. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

Ασφάλεια – Πρώτες βοήθειες: Στους αγώνες για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό οπως εθελοντές, ομάδες διασωστών του Ερυθρού Σταυρού αλλα και γιατρός. Επίσης θα υπάρχει και πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που οι διασώστες η ο γιατρός του αγώνα απαγορεύσουν σε αθλητή την συνέχεια του σε οποιονδήποτε αγώνα λόγο τραυματισμού ο αθλητής πρέπει να συμμορφωθεί αναλόγως. Η άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει και αποκλεισμός απο τον αγώνα.

Αποτελέσματα: Οι αγώνες θα διεξαγθούν υπο πλήρης ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τον συνολικό χρόνο αλλά και για τις ενδιάμεσες επιδόσεις. Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

Ποινές: Οι ποινές που ακολουθούν ισχύουν το ίδιο και στους δύο αγώνες. Σε περίπτωση ρύπανσης διαδρομής, συντόμευση/κοψίματα διαδρομής, ανάρμοστη συμπεριφορά, απώλεια αριθμού (bib) ο παραβάτης θα τιμωρείτε αυτομάτος με αποκλεισμό. Σε περίπτωση άσκησης βίας ο παραβάτης θα τιμωρείτε με δια βίου αποκλεισμό.

Ενστάσεις: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της ένστασης θα αποφασιστεί από τον διοργανωτή του αγώνα και θα εκδίδεται το αργότερο μέχρι το επίσημο κλείσιμο της διοργάνωσης.

Τροποποίηση Κανονισμών: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήση τους κονονισμούς των αγώνων  χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση.

Εθελοντές: Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε μια διοργάνωση και αποτελούν κλειδί για την επιτυχία της. Ειναι αυτοι που μοιράζουν αγάπη και χαμόγελο και που δίνουν δύναμη σε κάθε αθλητή.

*Οι παραπάνω κανονισμοί ισχύουν για όλα τα αγωνίσματα.