Η ατομική επιχείρηση με επωνυμία «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ» και με έδρα τη νήσο Αγκίστρι, προκηρύσσει για το 2020 τους πρώτους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην ιστορία του τόπου οι οποίοι είναι δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς και ένας παιδικός αγώνας με τις ακόλουθες επωνυμίες (HardSun Trail, Αγκιστράκι Trail και Kids Fun Race). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι. Οι αγώνες δημιουργήθηκαν με σκοπό να έρθει ο κόσμος πιο κοντά με την φύση καθώς και να γνωρίσει τα όμορφα σημεία και τους χαμένους θησαυρούς του Αγκιστρίου. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες της σχετικής διοργάνωσης.

Διαδρομές:

  • Ο αγώνας «HardSun Trail» έχει απόσταση 27 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 974 μέτρα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Copa Cabana Cafe Bar που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα. Η διαδρομή του «HardSun Trail» καλύπτει σχεδόν όλο το πευκοδάσος του νησιού σχηματίζοντας τρείς κύκλους. Ο αγώνας περνάει απο μικρά παραδοσιακά ξωκλήσια, παραλίες γεμάτες απο χοντρό βότσαλο και τέλος, απο το υψηλότερο σημείο του νησιού στην περιοχή «ΚΟΝΤΑΡΙ», οπου βρίσκεται στα 294 μέτρα υψόμετρο, με θέα όλο τον Αργοσαρωνικό. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως απο δασικούς δρόμους και μονοπάτια με ελάχιστο ποσοστό απο ασφάλτινους δρόμους και πλακόστρωτο πεζόδρομο. . Το χρονικό όριο του αγώνα ειναι έξι ώρες (6) και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού.

Ο αγώνας «Αγκιστράκι Trail» έχει απόσταση 10 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 357 μέτρα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Copa Cabana Cafe Bar που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα. Ο αγώνας «Αγκιστράκι Trail» χαρακτηρίζεται ως κυκλική διαδρομή. Το «Αγκιστράκι Trail» περνάει απο το παλαιότερο οικισμό του νησιού με ονομασία «ΚΑΤΟΥΝΤΙ» όπου έβρισκαν καταφύγιο οι Αγκιστριώτες απο την απειλή των Γερμανών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως απο δασικούς δρόμους και μονοπάτια με ελάχιστο ποσοστό απο ασφάλτινους δρόμους και πλακόστρωτο πεζόδρομο. . Το χρονικό όριο του αγώνα ειναι τέσσερις ώρες (4) και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία-όρια χρονικού αποκλεισμού.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άντρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Μαθητές του Λυκείου μπορούν να λάβουν μέρος και στους δύο αγώνες εφόσον εχει δωθεί στην διοργάνωση σχετική υπεύθυνη δήλωση απο τους κηδεμώνες τους, ενώ παιδιά του Γυμνασίου εφόσον έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον μικρό αγώνα οπου και πάλι θα πρέπει να παρέχουν στην διοργάνωση την σχετική υπεύθυνη δήλωση απο τους κηδεμόνες τους. Το όριο συμμετοχών ορίζεται στους 100 αθλητές ανά αγώνα και η δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Εφόσον οι αθλητές πληρούν όλα τα κριτήρια συμμετοχής και έχουν προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώση το 18ο ηλικιακό έτος το αίτημα τους θα γίνεται δεκτό.

Κριτήριο συμμετοχής: Στους δύο αγώνες δεν υπάρχουν κριτήρια συμμετοχής, παρόλο αυτά οι διαδρομές απευθύνονται σε έμπειρους αθλητές βουνού.

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές και για τους δύο αγώνες θα ξεκινήσουν 15/06/2020 και θα πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να καλυθφούν όλες οι θέσεις (100 σε κάθε αγώνα) η μέχρι και μία εβδομάδα πρίν την ημερομηνία διεξαγωγής.

Παροχές: Ο αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα έχει τα εξής:

  1. Αριθμός αθλητή (bib).
  2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
  3. Τροφοδοσία κατα την διάρκεια του αγώνα.
  4. Προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα.
  5. Χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο.
  6. Αναμνηστικό δώρο.
  7. Παραδοσιακά δώρα από το Αγκίστρι.
  8. Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κατα την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό.
  9. Καφέ και σνάκς την ημέρα του αγώνα.

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα «HardSun Trail» είναι 35€ και για τον αγώνα «Αγκιστράκι Trail» 25€. Τα ποσά είναι πληρωτέα μόνο μέσω χρεωστικής η πιστωτικής κάρτας. Για να θεωρηθεί μια εγγραφή έγκυρη θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό εγγραφής εντός 5 εργάσιμων ημερών. Μετά την λήξη περιόδου εγγραφών δεν θα γίνει δεκτή καμία νέα εγγραφή. Τα κόστη και στους δύο αγώνες περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%. Η πληρωμή με χρεωστική η πιστωτική κάρτα αποτελεί παραστατικό για τον αθλητή για φορολογική εγκυρότητα.

Κόστος Ομαδικής Συμμετοχής: Αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι δρομέων, γυμναστήρια κάθε τύπου, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες θα έχουν έκπτωση 10%. Επίσης, στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να υπάρχει ένας αρχηγός ο οποίος θα εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών (*Ισχύει για γκρούπ άνω των 10 ατόμων).

Κόστος Φοιτητικό/ Στρατιωτικό κ.α.: Άνεργοι, φοιτητές, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν έκπτωση 20% από την αρχική τιμή των αγώνων. Για να θεωρηθεί έγκυρη η έκπτωση θα πρέπει μαζί με την εγγραφή τους να αποστείλουν αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητας τους με email.

Επιστροφή χρημάτων θα γίνεται μέχρι μία εβδομάδα πρίν την λήξη των εγγραφών με επιβάρυνση 7.5 ευρώ.

Εκκίνηση: Ο αγώνας «HardSun Trail» έχει εκκίνηση στις 08:00 το πρωί την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου και ο αγώνας «Αγκιστράκι Trail» έχει εκκίνηση στις 08:30 το πρωί την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο αγώνες έχουν ως σημείο εκκίνησης το Copa Cabana Cafe Bar που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα.

Γραμματεία: Η γραμματεία θα λειτουργεί την παραμονή των αγώνων καθώς και για μιάμιση ώρα πρίν απο την έναρξη του πρώτου αγώνα. Η γραμματεία θα έχει βάση στην εκκίνηση του αγώνα στο Copa Cabana Cafe Bar. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το πρόγραμμα του αγώνα.

Έπαθλα: Όλοι οι τερματίσαντες αθλητές θα λάβουν χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, και στους δύο αγώνες θα δωθούν στους τρείς πρώτους και στις τρείς πρώτες της γενικής κατάταξης έπαθλα. Τέλος, τα έπαθλα των πρώτων είναι φτιαγμένα με κομμάτια από πραγματικό χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων.

Ασφάλεια – Πρώτες βοήθειες: Στους αγώνες για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό οπως εθελοντές, ομάδες διασωστών του Ερυθρού Σταυρού αλλα και γιατρός. Επίσης θα υπάρχει και πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που οι διασώστες η ο γιατρός του αγώνα απαγορεύσουν σε αθλητή την συνέχεια του σε οποιονδήποτε αγώνα λόγο τραυματισμού ο αθλητής πρέπει να συμμορφωθεί αναλόγως. Η άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει και αποκλεισμός απο τον αγώνα.

Ποινές: Οι ποινές αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Κανονισμοί: Πρίν την δήλωση συμμετοχής τους στον αγώνα οι αθλητές οφείλουν να ενημερωθούν κατάλληλα διαβάζοντας τους κανονισμούς της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα της.

CategoryΝέα

Copyright 2020 | Hard Sun ® | All Rights Reserved | Developed by PGi Dev Works